Πρόγραμμα Οργάνωσης Μελέτης
Article_full_dsc07439

Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2018 ξεκινά στο κέντρο μας πρόγραμμα οργάνωσης μελέτης . Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού τα οποία δυσκολεύονται να μελετήσουν αυτόνομα τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Για να ενταχθεί κάποιο παιδί σε αυτό το πρόγραμμα, είναι υποχρεωτική η μαθησιακή του αξιολόγηση από το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου μας ώστε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα των επικοινωνιακών, γνωστικών δεξιοτήτων του και του μαθησιακού του επιπέδου σε σχέση με την τάξη του. Μόνο έτσι μπορούμε να θέσουμε ξεκάθαρη στοχοθεσία παρέμβασης.

Το πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι εξατομικευμένο αλλά τα παιδιά δουλεύουν και κάποιες φορές ομαδικά για την ανάπτυξη της συνεργατικότητάς τους και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους .  Χρησιμοποιούμε την ύλη της επομένης μέρας εμπλουτισμένη με δικά μας υλικά.

Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι το παιδί να μπορεί τελικά να μελετά αυτόνομα στο σπίτι και να έχει καλύτερη κοινωνική και μαθησιακή παρουσία στο σχολείο του.

Οι ώρες του προγράμματος είναι 15:00 έως 16:45 καθημερινά.  Το κάθε παιδί έχει το δικό του πρόγραμμα μέσα σε αυτό το πλαίσιο: στόχος είναι η σταδιακή του αποδέσμευση από το θεραπευτικό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από επιμέρους συναντήσεις ανατροφοδότησης και συμβουλευτικής προς τους γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην γραμματεία μας από τις 15:00 καθημερινά, Τηλ: 210 5725295, Π. Τσαλδάρη 60 & Πολυκράτους 12, ακριβώς στην στάση μετρό Ανθούπολη.

Αρχεία

Πίσω στα άρθρα