Κάνοντας γυμναστική
Article_full_kanontas-gymnastiki

Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη για όλους. Βελτιώνει τη διάθεση, την όρεξη και την ποιότητα του ύπνου και τη γενικότερη υγεία. Είναι ειδικά σημαντική για τα παιδιά – αναπτύσσει τους μυς τους, αυξάνει τη δύναμη και την ευκινησία τους και βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεων, την ισορροπία και την αίσθηση του συγχρονισμού. Επίσης αυξάνει την κατανόηση των εννοιών της απόστασης, του ύψους και του χώρου. Πολλά παιδιά κοινωνικοποιούνται μέσω των γυμναστικών δραστηριοτήτων.

 

Το πόσο και πώς γυμνάζονται τα παιδιά εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες που μεγαλώνουν: αν υπάρχει κήπος ή αν πηγαίνουν σε πάρκα και παιδικές χαρές, αν έχουν πρόσβαση σε γυμναστήριο ή σε μαθήματα γυμναστικής ή χορού. Επίσης εξαρτάται από τις ιδιαίτερες κλίσεις του παιδιού. Μερικά παιδιά είναι από τη φύση τους περισσότερα ενεργητικά από τα άλλα.

 

Τα περισσότερα παιδιά σπάνια επιχειρούν κάτι πέρα από τις ικανότητές τους. Είναι καλύτερο να εμπλέκεστε όσο το δυνατόν λιγότερο όταν επιχειρούν κάποιο σωματικό κατόρθωμα, αλλιώς μπορεί ουσιαστικά να αυξήσετε την πιθανότητα ατυχήματος. Προσέξτε, όμως, όταν παίζουν με μεγαλύτερα παιδιά ή όταν ωθούνται πέρα από τα όρια των δυνατοτήτων τους.

 

 

 

Παιχνίδι εμποδίων εξωτερικών χώρων

 

Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να στήσετε ένα παιχνίδι εμποδίων στον κήπο. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να στήσετε ένα παιχνίδι εμποδίων για τρίκυκλο, σκούτερ ή ποδήλατο.

  • Παλιός κουβάς με τρύπα στον πάτο (για να πετάει το παιδί μπαλάκια μέσα).
  • Δίχτυ (για να περάσει από κάτω το παιδί) - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης ένα παλιό σεντόνι ή ένα μουσαμά.
  • Πέτρες περάσματος (το παιδί πρέπει να περπατάει μόνο πάνω σε αυτές).
  • Γλάστρες (ως πέτρες περάσματος).
  • Σανίδα (ως ράμπα).
  • Κουτιά από χαρτόνι (ως τούνελ).
  • Παλιά μαξιλαροθήκη γεμισμένη με εφημερίδες (κρεμασμένη από δέντρο).
  • Παλιό λάστιχο αυτοκινήτου (για να περνάει το παιδί από μέσα ή να κάνει κούνια).
  • Κορμός δέντρου σε οριζόντια θέση (για ισορροπία).

 

Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από το βιβλίο “Entertaining and educating your preschool child” που εκδόθηκε το 1987 από την Usborne Publishing Ltd.

 

Μετάφραση-επιμέλεια-διασκευή: Βασιλική Ψαρέλη και Σοφία Βαγενά

 

 

 

Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα Λόγος & Επικοινωνία προορίζονται για ενημερωτική χρήση και μόνον. Δεν αποτελούν εξατομικευμένες συστάσεις θεραπείας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Επιστημονική συμβουλή ενός ειδικευμένου θεραπευτή για κάποιο περιστατικό. Όποτε πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλη πηγή, αυτό δηλώνεται ρητά. Οι συγγραφείς του Λόγος & Επικοινωνία δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε αποτέλεσμα που σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποια ανάρτηση.
Αρχεία

Πίσω στα άρθρα